För att återuppta ditt ärende vid ett senare tillfälle kan du antingen gå till Min sida eller starta E-tjänsten på nytt. Du kommer då att få en fråga om du vill återuppta ärendet.
Sidan innehåller fält vars innehåll inte kunde valideras. Du måste åtgärda felen eller tömma fälten innan ärendet kan sparas.
Följande frågor och svar finns:
En livsmedelsinspektör kommer och kontrollerar verksamheten efter du startat upp.
Hen kontrollerar då att lokalen och hanteringen av råvaror uppfyller kraven enligt livsmedelslagstiftningen och att du har ett fungerande egenkontrollprogram.
Därefter sker regelbunden kontroll, som du betalar en årlig kontrollavgift för. Hur ofta kontrollen sker beror på företagets hygienrisker och mathanteringens omfattning.
Ja, du kan närsomhelst under dygnet använda tjänsten.
Alla som bereder, bearbetar eller hanterar livsmedel och som sedan tillhandahåller/säljer dessa ska registrera sig hos kontrollmyndigheten, det vill säga hos oss på Miljöenheten. Det gäller alla typer av verksamheter. "Ingen regel utan undantag." Om livsmedelshanteringen är tillfällig och endast sker vid ett fåtal tillfällen är det inte säkert att registrering krävs. Det bästa är att alltid kontakta oss och fråga. Även om verksamheten inte kräver registrering hos oss så är den som tillhandahåller/säljer/serverar livsmedel alltid ansvarig för att maten är säker att äta.